JyrkiKorkeila

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 37 min 9 s sitten

Ensimmäiset jatkajat MM-futiksessa selvillä

3 tuntia 36 min ago

Uruguay varmisti paikkansa jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieriin voitettuaan Saudi-Arabian 1-0. Luis Suarez teki voittomaalin ensimmäisellä puoliajalla kulmapotkutilanteesta.

Saudi-Arabia pelasi paremman ottelun kuin Venäjää vastaan, mutta maalipaikat jäivät joukkueelta vähiin. Uruguay oli myös Venäjää passiivisempi, mikä pelasti saudit rumilta tappiolukemilta.

EU:n kostolista voimaan: Amerikkaa kuritetaan teräksellä, farkuilla, viskillä ja mehulla

4 tuntia 5 min ago

Euroopan unioni on kertonut odotetusta vastauksestaan Yhdysvaltain tuontitulleihin. EU:n 25 prosentin vastatullit yhdysvaltalaistuotteille astuvat voimaan perjantaina 22. kesäkuuta, komissio kertoo keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa.

Sisäministeri Mykkänen: Turvapaikkajärjestelmä on tullut tiensä päähän

5 tuntia 7 min ago

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ehdottaa merkittävää muutosta Euroopan pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaan. Mykkänen olisi valmis käytännössä sulkemaan nykyisen turvapaikkajärjestelmän niin, että rajan yli tapahtuva turvapaikanhaku sallittaisiin vain poikkeustapauksissa.

Vastapainoksi Mykkänen moninkertaistaisi Suomen ja EU:n ottamien kiintiöpakolaisten määrän.

Cristiano Ronaldo tiputti Afrikan mestarin jatkosta

6 tuntia 27 min ago

Euroopan mestari Portugali otti jalkapallon MM-kisoissa avausvoittonsa kukistettuaan Afrikan mestarin Marokon 1-0. Ratkaisijana kunnostautui tuttu mies, Cristiano Ronaldo. Voittomaalin ”Rolle” viimeisteli jo 4. minuutilla.

Portugali keskittyi johtomaalinsa jälkeen puolustamiseen ja sinnikäs Marokko jaksoi yrittää. Muutaman vaarallisen paikan joukkue sai rakennettua, mutta sihti oli yhtä pielessä kuin joukkueen avausottelussa Irania vastaan. Senkin ottelun Marokko hävisi 0-1 tehtyään yliajalla oman maalin.

Perussuomalaiset katkaisee välit tukisäätiöönsä – Sinisille ikävä neljän vuoden tulppa

7 tuntia 4 min ago

Perussuomalaiset ilmoitti keskiviikkona katkaisevansa suhteensa entiseen tukisäätiöönsä. Tukisäätiön asema muuttui erikoiseksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajotessa, sillä säätiö jäi Siniseen tulevaisuuteen loikanneiden puoluetoimijoiden haltuun.

Turvapaikanhaku: EU:n uusi suunnitelma vuosi julki – tällainen on Suomen hallituksen linja

9 tuntia 8 min ago

Euroopan unioni suunnittelee uudenlaisten turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten ”maihinnousuleirien” perustamista unionin alueen ulkopuolelle, ilmenee asiakirjavuodosta Euroopan johtajien ensi viikon huippukokouksen alla. Asiakirjat on saanut haltuunsa uutistoimisto AFP ja asiasta kertoo muun muassa Euractiv-sivusto.

Nato-vetoomus Suomessa ja Ruotsissa: ”Parasta Pohjolan turvallisuudelle”

9 tuntia 41 min ago

Suomen ja Ruotsin tulisi liittyä sotilasliitto Natoon, katsovat 14 eturivin ulkopolitiikan vaikuttajaa yhteisessä kannanotossa, joka on julkaistu yhtä aikaa Suomessa ja Ruotsissa.

Kokoomuskonkari älähti terveysjättien vallasta Ylellä: ”Vahvistavat asemaansa joka päivä”

11 tuntia 3 min ago

Kokoomuksen konkaripoliitikko Pertti Salolainen on huolissaan sote-uudistukseen liittyvästä riskistä. Hän nosti äskettäin Politiikkaradiossa esiin huolen terveysjättien vallasta.

Pitkän kansanedustajanuransa tähän kauteen päättävä Salolainen vastasi radiossa kysymyksiin sotesta. Hän totesi, että tilanne on sekava ja ”aikataulut tökkivät”, eikä kukaan tiedä, tuleeko sotesta valmis tällä vaalikaudella.

Sopimus julki: Formulat pysyvät MTV:llä

11 tuntia 18 min ago

MTV Oy tiedotti keskiviikkona tehneensä jatkosopimuksen F1-kisojen televisioinnista Suomessa. Uusi sopimus on kolmevuotinen, joten MTV:n kanavat näyttävät F1-kisoja ainakin vuoteen 2021 saakka.

– MTV on ollut F1:n läheinen kumppani jo 1980-luvulta. Nyt tekemämme jatkosopimus on erittäin merkittävä, ja olemme siitä hyvin tyytyväisiä. F1 on C Moren tarjonnan suosituin kivijalka, ja on ilo kehittää sekä lajia että tarjontaamme edelleen, toteaa MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Nyt se on tutkittu: Yksi tienkäyttäjäryhmä on Suomessa kaikkia muita kohteliaampi

13 tuntia 30 min ago

Kävelijät ovat Suomen teiden kulkijoista kohteliaimmat, paljastaa kyselytutkimus.

Suomalaiset edellyttävät, että liikenteessä ollaan kohteliaita, ilmenee Liikenneturvan kyselystä. Valtaosa suomalaisista kokee, että toista kohtaan tulee liikenteessä olla erittäin kohtelias. Selvästi tätä harvempi mieltää toisten käyttäytyvän kohteliaasti. Kävelijöitä pidetään liikkujaryhmistä kohteliaimpana.

Paavo Väyryseltä taas uusi ilmoitus: ”Jos kiista ei ratkea hallitukseni eduksi, joudun harkitsemaan vaihtoehtoja”

14 tuntia 22 min ago

Perustamansa kansalaispuolueen kanssa riitelevä Paavo Väyrynen sanoo, että kiista ratkeaa kesäkuun lopussa. Hän väläyttää blogissaan aikeitaan, jos häviää taistelun.

Kansalaispuolue jakautui keväällä kahteen siipeen, josta toista johtaa Sami Kilpeläinen ja toista Väyrynen. Puolueella on nyt kaksi kilpailevaa hallitusta.

Karua tekstiä kotihoidosta – Liitto kanteli Eksotesta: ”Sairaalasta kotiutuu jalattomia ja harhaisia asiakkaita”

15 tuntia 27 min ago

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on tehnyt Itä-Suomen aluehallintaviranomaiselle valvontapyynnön ja oikeusasiamiehelle kantelun Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kotihoidosta.

Liiton mukaan Eksoten kotihoidon tilanne ei täytä lakien ja laatusuositusten asettamia vaatimuksia ja useat kotihoidon työntekijät ovat olleet tilanteesta huolissaan jo pitkään.

Venäjälle toinen tyrmäysvoitto – Jatkopaikka käytännössä selviö

19.6.2018 23:27

Kisaisäntä Venäjälle povattiin jalkapallon MM-kisaennakoissa hyytymistä alkulohkoon, mikä tietysti oli perusteltuakin, kun harjoitusotteluissa oli mennyt mollivoittoisesti. Kisat Venäjä on aloittanut kuitenkin kahdella voitolla maalieron ollessa hämmästyttävä 8-1.

Avausottelussaan viime torstaina Moskovassa Venäjä murjoi Saudi-Arabian 5-0. Tiistaina Pietarissa vastus koveni, kun haastajana oli Mohamed Salahin tähdittämä Egypti. Silti Venäjä voitti 3-1.

Honda jatkaa Formula ykkösissä – Merkittävä sopimus Red Bullin kanssa

19.6.2018 20:51

Formula ykkösten kautta 2019 koskeva kesän ensimmäinen merkittävä sopimusuutinen on julkistettu. Red Bull vahvisti tiistaina tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Hondan kanssa.

Red Bull käyttää sopimuksen myötä Hondan moottoreita 2019 ja 2020. Jatkosta päätetään myöhemmin. Asia riippuu siitäkin, suostuuko Red Bull jatkamaan F1:ssä 2020 jälkeen, kun osallistumissopimus menee uusiksi.

Japani ja Senegal yllättivät MM-futiksessa

19.6.2018 20:20

Jalkapallon MM-kisojen alkusarjan ensimmäinen kierros vietiin tiistaina päätökseen H-lohkon avausotteluilla. Yllätyksiä nähtiin. Japani voitti Kolumbian 2-1 ja Senegal Puolan 2-1.

Japanin voittoa Kolumbiasta edes auttoi Kolumbian Carlos Sanchez. Hän pysäytti pallon rangaistusalueella tahallisesti kädellään 3. minuutilla ja sai punaisen kortin. Shinji Kagawa pamautti rangaistuspotkun maaliin.

Ay-pomolta täyslaidallinen hallitukselle: ”Aktiivimalli 2 kohtelee ihmisiä pöyristyttävän eriarvoisesti”

19.6.2018 18:43

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ottaa blogissaan voimakkaasti kantaa hallituksen suunnittelemaan aktiivimalli kakkoseksi nimettyyn esitykseen. Esityksessä työttömän työnhakijan pitäisi karenssin uhalla hakea vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa.

Suokkaan mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen työvoimapolitiikka on suora kopio Englannin edesmenneeltä pääministeriltä Margaret Thatcherilta.

Sotesta lisäkuluja peräti 700 milj. €/vuosi? – ”Runsaasti epävarmuustekijöitä”

19.6.2018 18:19

Hallituksen sote- ja maakuntauudistus on etenemässä ilman tarkempaa tietoa siitä, millaisia kustannuksia niin sanotusta palkkaharmonisaatiosta koituu. Hallitus tunnustaa tänään julkaistussa vastineessaan, että epävarmuustekijöitä on runsaasti.

Väyrysen tilanteesta päänvaivaa eduskunnassa: ”Emme voi tässä vaiheessa oikein evätäkään”

19.6.2018 17:35

Brysselistä eduskuntaan palannut Paavo Väyrynen on rekisteröity Kansalaispuolueen eduskuntaryhmään, vaikka kahtia jakautuneen puolueen riitely jatkuu. Eduskunnan piti tehdä omia varmistuksiaan erikoisessa tilanteessa.

Ex-jengipomo ja Jari Aarnio vapauteen – Vaimo IL:lle: ”Parempaa juhannuslahjaa en olisi voinut toivoa!”

19.6.2018 15:28

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomittu entinen jengipomo Keijo Vilhunen vapautetaan tutkintavankeudesta. Niin sanotun tynnyrijutun pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa on päättynyt tänään.

Loppulausuntojen yhteydessä Aarnio ja Vilhunen vaativat, että heidät vapautetaan tutkintavankeudesta. Syyttäjät vastustivat vaatimusta, mutta hovioikeus hyväksyi vapauttamisvaatimukset poikkeuksellisen laajassa asiassa, josta annetaan tuomio vasta vuonna 2019.

Paavo Väyrynen yhä kovana: ”Kanteita ei hylätty – Oikeuden päätöksestä virheellisiä tulkintoja”

19.6.2018 13:55

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen mukaan käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä on tehty virheellisiä tulkintoja, eikä hänen perustamansa Kansalaispuolueen riita-asia ole vielä selvä.

Helsingin käräjäoikeus on purkanut Kansalaispuolueen päätösten keskeytysmääräykset lukuun ottamatta Väyrysen erottamista Kansalaispuolueesta. Tämän asian käsittely on vielä kesken. Kansalaispuolue lähetti heti riemuitsevan tiedotteen todeten, että puolue pääsee nyt jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat